2013. március 14.

Justina Chen Headley: North of Beautiful

A mai olvasmányom egy-két dologban eltér a hagyományos Vörös Pöttyös könyvektől.
A címe: North of Beautiful - Iránytű Önmagamhoz.

Az írónőjéről eddig még nem hallottam, ezért kicsit utánajártam. Justina Chen Headley a blogja szerint már 8 éves kora óta arról álmodott, hogy író lehessen, és már fiatal korában is papírra vetett különböző műveket. Az egyetem elvégzése után egy kis időt dolgozott más körökben, de végül mégis visszatalált az íráshoz, méghozzá a fiataloknak szóló könyvek írásához.

A könyvírás mellett még most is foglalkozik más témájú dolgokkal, de mindenben arra törekszik, hogy a fiataloknak segítsen. :)
Nekem már a képről is nagyon szimpatikusnak tűnik!

Tőle származik tehát az Iránytű Önmagamhoz, ami több díjat is, közöttük az Év könyve díjat is elnyerte.

Azért érzem úgy, hogy ez a könyv eltér az eddig, általam olvasott Vörös Pöttyös könyvektől, mert ebben a regényben nem találkozunk, egy kicsit alacsony, de a maga módján szép, tökéletes alakkal és különleges képességekkel rendelkező főszereplővel, aki összetalálkozik a magas, helyes, kicsit mogorva, de felé nyitó, természetfeletti képességekkel rendelkező fiúval, akivel végül egymásba szeretnek... És még sorolhatnám a szokásos történeteket.



Ám ez a könyv ebben is más. A főszereplőnk, Terra Cooper egy szép, szőke hajú, kék szemű lány, aki bár mindent megtesz, hogy tetsszen a fiúknak (hajnalban kel, hogy fusson és hasizomgyakorlatokat végez, odafigyel a táplálkozására ...) mégsem lehet tökéletes. Az arcát egy tűzfolt "díszíti", amit több kiló alapozóval, és korrektorral sem lehet igazán eltünteni.
A fiú, akivel megismerkedik a könyvben, egy goth fiú, Jacob. Fekete hosszú kabátban, fekete nadrágban, fekete felsőben, feketére lakozott körmökkel, feketére festett szemekkel(!), és feketére festett szájjal járkál az utcán, úgy általában... :) Mégis összebarátkoznak, mert mindkettejüknek az a "különleges képességük", hogy valamilyen születési rendellenességgel születtek, ahogy a könyvben nevezik.
Ebben a műben egy, az egyetemista évei előtt álló tini életének dilemmáival ismerkedhetünk meg. 
Hogyan ismerjük meg önmagunk? Miként tárjuk fel másoknak a bennünk rejlő különlegességeket?

Bár még nem jutottam a könyv végére, magával ragadott.
Vannak benne számomra nagyon vicces jelenetek, de elgondolkodtatóak is, meg persze olyanok, amelyekben néha felismerem az általam is megélt dilemmákat..
Szerintem ez a trailer igen jól sikerült, valamennyire elkapta a könyv lényegét. Nézzétek meg, és alkossatok ti is véleményt! :)

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket! :)

Patyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése