2013. március 11.

A Sötét Erő trilógia befejező kötete

Kelley Armstrong Sötét Erő trilógiájának harmadik, egyben befejező kötete:
The Reckoning: A leszámolás.




Mivel a második részt úgy zártuk le, hogy négytagú kis csapatunk megérkezett Andrew-hoz, innen folytathatjuk a történet nyomon követését.
Ebben a részben megismerkedhetünk az alaptörténet egy-két homályos részletével, Chloé képességének mértékével, Derek félelmeivel, Tori múltjával és Simon rejtett érzéseivel.
Csak egyetlen egy cél lebeg mind a négyük szeme előtt: hogy visszamenjenek és kiszabadítsák Rae-t és Lauren nénit az Edison Csoport fogságából. Ám ehhez segítségre van szükségük, ami Andrew kis titkos szövetségének képében áll a rendelkezésükre. 
Derek kivételével mindenkivel el kezd foglalkozni egy idősebb és tapasztaltabb egyén, aki ugyanolyan természetfeletti képességekkel rendelkezik. Chloé egy Margaret nevű nekromantát kap mesteréül, akivel "csak" annyi a gond, hogy nem hisz a lány képességében. Az első órán egy temetőbe viszi, a lány tiltakozása ellenére, mivel úgy gondolja, ő maga sokkal, de sokkal jobb nekromanta, mint Chloé valaha is lehet! Ennek következményeit szerintem ti is el tudjátok képzelni...
Simon Andrew-t kapja meg tanáraként, aki, bár nagyon segítőkész és kedves, csak egyszerűbb varázsigéket tanít a fiúnak, aminek nem sok hasznát tudja venni egy nagyobb harc közben.
Tori tanára, Gwen, igen rendesnek tűnik, de valami mégsem stimmel...
Derek pedig, vérfarkas lévén (akiket nem vesznek be semmilyen Variánsok által alkotott titkos szövetségbe), nem kap senkit, akitől megkérdezhetné mindazt, ami olyan régóta foglalkoztatja már.
Chloé első órája után felmerül a kérdés: mennyire bízhatnak meg tanáraikban? Honnan tudják, hogy ők nem az elpusztításukat tervezgetik? Segíthetnek nekik a képességeik irányításában?
Ám a rengeteg, az erőikkel felmerülő kérdéssel mellett, egy igen izgalmas szerelmi szálat is kapunk.. :) 




Ugye, már mondtam, hogy én Dereknek szurkolok? Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha Simon-pártiak vagytok, akkor ti kitörő örömmel fogadjátok majd, amikor a varázslófiú elhívja Chloét randira, és a lány igent mond. A végkifejlet mi lesz? Chloé-t tényleg Simon érdekli? És mi van Derekkel? Miért pont Chloé segítségét kéri az átváltozások alkalmával? Vajon milyen tervei vannak a lánnyal?
Ezek mellett a kérdések mellett, amelyekre természetesen válaszokat is kapunk majd, újabb rejtvények is felmerülnek, amikor Tori Margaret számítógépén kezd el kutakodni.
Vajon Margaret az ő oldalukon áll? Andrew segíteni fog nekik kiszabadítani a hátramaradt barátaikat? Kit, Simon és Derek apja életben van még? Megtalálhatják valaha? Ki lakott a most általuk elfoglalt házban ezelőtt? Miért lát Chloé képeket, egy vérrel borított kisfiúról? Ki az a szellem, aki megpróbálja megölni? Milyen határai vannak a képességeiknek? Mire való az édesanyjától kapott talizmán?

Ez a könyv, véleményem szerint, rengeteg izgalmat rejt, amely a humortól, és a frappáns beszólásoktól sem mentes, így téve még nagyon élménnyé az olvasást! Számomra egyszerűen letehetetlen volt!

Egy kis ízelítőnek megint elhoztam a trailer. Nézzétek meg! :)

Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket a sorozat iránt, és elolvassátok. Nagyon megéri!

Patyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése