2014. március 18.

Fuentes záró akkord

Korábban már meséltem Nektek Simone Elkeles különleges sorozatáról, amely három fiútestvér életét mutatja be, amikor rájuk talál az igaz szerelem.
Nemrég fejeztem be a harmadik, és egyben utolsó kötetet is.
Egyik szemem sír, a másik nevet.

Chain Reaction - Láncreakció
Szereted a Fuentes fivéreket?
Ezt a regényüket se hagyd ki!


Ahogyan az előző kettő, ez a regény is két szemszögből íródott.
A férfi főszereplőnk Luis Fuentes.
A női főszereplőnk pedig már az első részből megismert Cruz család egyetlen leánya, az elbűvölő Nikki Cruz.

A történetbe nemsokkal Alex és Brittany esküvője előtt kapcsolódunk vissza, csak most kicsit más szempontból közelítjük meg az eseményeket.
Luis szemrevaló fiú, ahogy a bátyjai is, ám ő ezt minden szempontból ki is használja. A lányok bomlanak utána, folyamatosan körülzsongják, és csüngnek minden szaván.
Nikki úgy érzi megtalálta élete nagy szerelmét, ám nem minden úgy alakul a parton, ahová Marcus hívja, ahogyan azt reméli. A szakítás azonban nem a jéghegy csúcsa, csak a kezdet, ugyanis kiderül, hogy terhes.

Ilyen háttérrel érkeznek meg hőseink a várva-várt esküvőre.





Luis.


A legifjabb Fuentes mindenre számít a nagy dobra vert eseményen, csak arra a lányra nem, akit tüzes latin kinézetével, és ugyanilyen temperamentumával az egyik szobában talál, telefonnal a kezében. Bár a chica igen erősen próbálja elhitetni, hogy nem érdeklődik iránta, amint alkalma nyílik rá, plusz egy kis apai segítséggel, elviszi táncolni.
Sokféle hatást ért már el lányoknál, de még egy sem rúgta úgy tökön, ahogyan Ő.






Nikki.


Csak az esküvő végére tud gondolni. Arra, hogy végre otthon legyen, és valahogy elrendezze a "baba-dolgot". Hogyan mondja el a szüleinek? Hatalmasat fognak benne csalódni... Ők mondták, hogy Marcus nem megfelelő pár számára, de nem hitt nekik. Most már viszont nem lehet semmit sem visszacsinálni.
Az sem segít a helyzeten, hogy az apja ráveszi, táncoljon Alex öccsével, Luis-szal. Pont olyan, mint Marcus. Tudja, hogy milyen helyes, és ennek minden előnyét ki is használja a lányoknál. Nála viszont biztosan nem ér célba! Mert többet mexikói rossz fiúkkal biztosan nem kezd. 
Soha többet.





A két szemszög mellett más dolgokban is hasonlít ez a regény az előzményeire.
A szerelem szikrájának átalakulása tűzzé, a különböző, kisebb-nagyobb akadályok, a bandázás, a család védelme mind szerepet játszik abban, hogy azt mondhassuk: igazi Fuentes-regénnyel van dolgunk.

Számomra ez a regény egy igazi záró akkord.
Amellett, hogy megismerhetjük Luis és Nikki szerelmének alakulását, valamint folyamatos belső vívódásukat, újra megjelennek a már megszeretett karakterek: Alex, Brittany, Carlos és Kiara
Valamint a kis Paco, aki a legaranyosabb karakter címet nyerte el nálam :)

A Fuentes fivérek záró része nemcsak a legfiatalabb fivér szerelmét mutatják be, és felnőtt életnek alakulását, hanem azokba az évekbe is betekintést nyerhetünk, amelyekből talán úgy érezhetjük, kimaradunk a sorozat lezárásával.
Ahogy az elején írtam: az egyik szemem sír, a másik nevet. Mert bár a sorozat pozitív véget ért, mégis véget ért. Bár ha az írónő tovább folytatná, nem maradna meg nekem az álmodozás, továbbgondolás lehetősége, amit viszont imádok. :)

Összességében úgy vélem, Simone Elkeles megint nem okozott csalódást! 

A Fuentes fivérek történetét mindenkinek ajánlom, aki egy igazán romantikus, és mégis sokszor valósnak ható könyvet szeretne olvasni arról, milyen is, amikor az ember egy igazi latin macsót fog ki magának ;)

Puszi, 
Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése