2013. május 10.

Kiss in time - Csók, pont jókor





Hamupipőke, Csipkerózsika, Hófehérke, Bella, Ariel, Jázmin. A  mesekönyvek hősnői, akik mindent megtettek a szerelemért, és a szerelmük is mindent megtett értük. Megtanulhattuk tőlük, hogy milyen fontos bízni önmagunkban, az érzéseinkben, és a sokszor kilátástalannak tűnő jövőben. És azt is megtudhattuk, hogy csak egyetlen egy dolog van, ami képes mindent legyőzni. Az pedig nem más, mint a szerelem.






Elgondolkodtatok már rajta ti is, hogy mi történhetett a happy end után?
Hamupipőke. Hogyan éltek tovább a herceggel? Minden olyan maradt, mint a mese végén? Mi történt a királysággal? Milyen volt az esküvő? Lettek kis Hamupipőkék? És kishercegek?
Bella. Milyen volt az élete miután a szerelme, aki addig egy szörny volt jóképű herceggé változott? Befogadták őket a városban? Esküvőjük volt?
Hófehérke. Milyen volt az ő esküvője? Milyen uralkodó lett belőle? És a herceg tényleg olyan tökéletes volt, mint ahogy addig tűnt? És a törpékkel mi lett?
Ám most nem az ő történetükről szeretnék mesélni, hanem Csipkerózsikáról.
Egy olyan könyvet hoztam el nektek, amely feldolgozza a mese utáni történteket. Egy olyan regény, amely visszarepít gyerekkori mesénkbe, ám mégis a jelenben tart, mivel a mű a 21. században játszódik, a számítógépek, repülőgépek, laptopok, telefonok és tabletek világában. Hogyan áll helyt egy, a 16. században született, a világtól elzártan nevelkedett hercegnő a technika világában? Hogyan találja meg őt egyáltalán a várva-várt herceg? Minderre és még sok másra is választ kaphatunk.

Alex Flinn: Csók pont jókor
Régi történet új köntösben, egyáltalán nem unalmasan!
Szerezd be, és ékesítse a Te polcod is!
A mű két főszereplője szemszögéből mutatja be az eseményeket. Talia és Jack.
Először megismerkedhetünk mindkettőjük előtörténetével.
Taliát, a fiatal hercegkisasszonyt mindenki óva inti attól, hogy orsó közelébe menjen. Senki sem árulja el neki az okát, csak azt tudja, hogy kisbabaként az ő első szava, nem mama vagy papa volt, hanem orsó. Nemsokkal a 16. születésnapja előtt végül a nevelőnője elmondja neki, hogy mire is ez a nagy félelem. Taliát megátkozták. Egy boszorka, Malvolia. Az átok szerint a királykisasszonyt 16. születésnapján egy orsó megszúrja, amibe belehal.
Szerencsére egy tündér enyhített a szörnyű átkon, ám a sötét erők most is erősebbnek bizonyultak. Az enyhítés azt jelentette, hogy ha Talia ujját megszúrja egy orsó, a lány és az egész királyság álomba merül, és eltűnik a világ színe elől. Csak akkor ébredhetnek fel, ha az igaz szerelem csókja felébreszti a lányt.
Az átok pedig be is teljesül a születésnapján.

Jack egy amerikai nagyfiú, akit a szülei egy európai útra küldtek a nyáron, hogy megszabaduljanak tőle. Az egyetlen jó dolog ebben a kirándulásban, hogy a haverja Travis is vele utazott, vagyis őt is elküldték a szülei. Amikor már nagyon elege van a rengeteg múzeumból, és unalmas képnézegetésből, régiséglátogatásból, Travis-szel kiszöknek. Bár kapnak útbaigazítást, az rossznak bizonyul (teljesen érthető módon, mivel nagyon udvariatlanok voltak a pasival, akitől segítséget kértek) és egy hatalmas bozótosnál találják magukat. Mivel Jacknek komoly meggyőződése, hogy mögötte van a strand, átvágnak rajta. Rengeteg karcolás és szúrás után egy kocsmánál találják magukat, ahol mindenki ülve alszik. Ahogy továbbmennek meglátnak egy kastélyt is. A kastély tornyában pedig egy hihetetlenül gyönyörű lányt. Jack nem tud ellenállni a kísértésnek: megcsókolja.
Talia felébred!
Eddig minden ismerős igaz? :)
Ám ez a történet még csak itt kezdődik!
Milyen hatással lesz a királyra, ha megtudja, hogy a királyságáról már senki sem tud? Honnan szereznek élelmet? Hogy fognak életben maradni a technika világában?
Mi lesz Jack sorsa? Talia feleségül akar menni hozzá a csók miatt. De hisz még csak 17 éves! Ilyenkor még vadul bulizni szokás ebben a korban, legalábbis Jack szerint :)
Taliának pedig az egyetlen céljává az válik, hogy megszerettesse magát Jackkel. Vajon sikerül?
Amikor a király tudomást szerez a csókról, a várbörtönbe csukatja Jacket. Ám az este folyamán megjelenik Talia, és együtt elszöknek. Mikor Jack szülei tudomást szereznek arról, hogy a fiuk elszökött a turistacsoporttól, azonnal hazaparancsolják.
Bár a fiú hazamegy, meglepetésvendégként magával viszi a királykisasszony Taliát is.
Mi történik velük Amerikában? Hogyan fogadják a szülők Taliát? Hol fog lakni? És mégis, csak úgy mellesleg, mi a lópikulát fog ott csinálni? Vajon Malvoliának ennyi volt a bosszú, hogy nem hívták meg a királyi keresztelőre? Vagy még nem vett elégtételt ezért a sérelemért?
Engem felcsigázott! ;)

Értékelés nemsokára! :)
Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése